عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : چهار شنبه 28 خرداد 1393
بازدید : 997
نویسنده : مهدی
رییس دانشگاه تبریز در کنگره شیخ سلار دیلمی:

آذربایجان در طول تاریخ مهد پرورش علمای بزرگ بوده است

آذربایجان در طول تاریخ مهد پرورش علمای بزرگ بوده است

رییس دانشگاه تبریز گفت: آذربایجان و تبریز در طول تاریخ، مهد پرورش علمای بزرگ بوده و اگر به هر گوشه از تاریخ، تمدن، علم و هنر این دیار نظر بیافکنیم نمونه هایی کاملی از فقاهت، شجاعت و رادمردی را می توان پیدا کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا به نقل از تبریز بیدار ، دکتر محمد رضا پور محمدی در کنگره ملی "شیخ سلار دیلمی" در دانشگاه تبریز با اشاره به اینکه یکی از مشخصه های اصلی آذربایجان و تبربز مرکزیت علمی آن و عالم خیز بودنش می باشد، افزود:  به باور بزرگان، این دیار از این حیث، در عالم اسلام کم نظیر می باشد و شیخ سلار یکی از همین عالمان است.

 

به گفته وی، دانشگاه و حوزه، گاهی در دل هم و زمانی دوشادوش یکدیگر به عنوان دو بال پرواز و پیشرفت در این منطقه بوده اند.

 

رییس دانشگاه تبریز افزود: بزرگترین دانشگاه جهان اسلام یعنی ربع رشیدی در دوره رکود علمی اروپائیان با اکثر رشته های علمی آن زمان در تبریز بنا شد و چون شهری همه نیازهای عالمان را که از اقصی نقاط جهان برای تحصیل در آن گرد آمده بودند، برآورده می کرده است و همچنین بزرگترین رصدخانه آن دوره در مراغه بنا شد که در کتابخانه آن، حدود 300 هزار جلد کتاب وجود داشت و اکثر علوم مربوط به نجوم و فضا نیز در آن تدریس می شد.

 

دکتر پور محمدی با اشاره به اینکه این مراکز علمی در تقویت گفتمان علمی و مکتب شیعه  نقش تعیین کننده ای داشته اند، گفت: در آن دوره، مرزهای دانش و جدایی شان از همدیگر به تخصص های مختلف، به شکل کنونی مطرح نبوده و علما، جامعِ همه یا اکثر علوم بوده اند و به عنوان مثال خواجه نصیر موسس رصد خانه مراغه در کنار نجوم و ریاضی، یکی از مهمترین کتاب های کلامی شیعه یعنی تجرید الاعتقاد را به رشته تحریر در آورد و از این رو در کنار رونق دانشگاه ها، حوزه های علمیه نیز شروع به رشد کرد و بزرگان و مجتهدینی از مدارس علمیه این شهر برخواسته اند که هم اکنون دنیا از بزرگی شان در حیرت است.

 

وی یادآور شد: با قدرت گرفتن اقوام و قبایل قزلباش ها  که پیرو مذهب شیعه دوازده امامی بودند و آغاز حکومت صفویان، تشیع به عنوان مذهب رسمی محور اصلی شکل گیری یکپارچگی ایران مطرح شد و در این خصوص نیز  با تاسیس مدرسه های چون طالبیه، صادقیه، صفویه و... فقهای بزرگی در این شهر به عرصه آمد .

رییس دانشگاه تبریز

به گفته وی، به خاطر وجود علمای بزرگی چون آیه الله العظمی سید حسین حسینی کوه کمری،  فاضل شربیانی، میرزا ابوالحسن انگجی، سید مهدی انگجی، میرزا عبد الحسین غروی، سید احمد خسروشاهی، میرزا محمد علی قاضی طباطبایی  و نهایتا علامه های معروف آذربایجان است که شهر تبریز به مهد تمدن علم و پایتخت اسلام و تشیع  لقب گرفته است.

 

بر اساس این گزارش، کنگره ملی "شیخ سلار دیلمی از سوی اداره کل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی و با همکاری دانشگاه تبریز برگزار شد که در افتتاحیه این کنگره حضرت آیه الله العظمی نوری همدانی، مرجع علیقدر جهان تشیع و آیت الله محسن مجتهد شبستری، نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی به سخنرانی پرداختند.

کلید واژه
 



:: موضوعات مرتبط: اخبار , ,

مطالب مرتبط با این پست :

می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








................................................................. شاید از اول نباید عاشق هم می شدیم این درست... اما جدایی اشتباهی دیگر است در شب تلخ جدایی عشق را نفرین مکن این قضاوت... انتقام از بی گناهی دیگر است ./ mehdi.poormoheb@gmail.com *** https://telegram.me/mahdipoormoheb *** ................................. ***

نظر شما در مورد وبلاگ چیست؟


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان مراغه کهن شهر ایران و آدرس nuga.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 908
بازدید دیروز : 903
بازدید هفته : 4944
بازدید ماه : 6659
بازدید کل : 13125
تعداد مطالب : 650
تعداد نظرات : 54
تعداد آنلاین : 2


RSS

Powered By
loxblog.Com